HISTORIE:

 

Ærøs Operavenner blev oprettet i april 2009. Kongelig operasanger Guido Paevatalu havde fået organisten i Marstal med på ideen om at opføre ”La traviata” i værftshallen på Ebbes Bådebyggeri (nu HCC Bådeværft). Organisten havde nok ikke tænkt sig om, før han sagde ja, for der var pludselig rigtig mange opgaver at løse, før det hele kunne realiseres. Til det formål blev Ærøs Operavenner oprettet.

   Værftshallen viste sig omgående som det perfekte sted for akustisk musik, og da ærøboerne havde bakket massivt op om denne førstegangsoplevelse, lå det lige for at fortsætte det følgende år. Sådan er det nu gået i 14 år. Ud over ”La traviata” har ærøboerne oplevet ”La Bohème” (2010), ”Carmen” (2011) og ”Madame Butterfly” (2012), ”Elskovsdrikken” (2013), ”Barberen i Sevilla” (2014), ”Tosca” (2015), ”Rigoletto” (2016) og enakterne ”Kappen” og ”Bajadser” (2017). I 2018 var det 10. gang, der skulle synges opera i HCC Bådeværft, og det blev fejret med højdepunkter fra de foregående års forestillinger I 2019 var det tiden at høre Mozart, så det år gik ”Figaros Bryllup” over scenen. På grund af corona-restriktioner måtte den planlagte opførelse af ”Farinelli” aflyses i 2020. I stedet blev der holdt udendørskoncerter – med lillablå, lavthængende skyer, som dog holdt tæt hele aftenen! I 2021 kunne vi opleve ”Farinelli”, og i 2022 var tiden inde til et gensyn med ”La traviata”. I 2023 er ”Madame Butterfly” på plakaten.

   Alle forestillinger er iscenesat af Guido Paevatalu, som med sit operakompagni guidOpera råder over nogle af landets bedste sangere. Forestillingerne er altid tydeligt fortalt og som regel med et strejf af humor.

   Forestillingerne i HCC Bådeværft er foreningens hovedopgave, men i vinterhalvåret har der som regel været arrangeret busture til Operaen på Holmen eller til det noget nærmere Alsion i Sønderborg, hvor Den Jyske Opera kommer forbi med sit turneprogram. Lokalt har der nogle gange været koncerter i samarbejde med Søbygaards Venner, og en enkelt gang har foreningen kastet sig ud i en bustur til Hamburg, hvor både Elb-philharmonien og Staatsoper bød på store musikalske oplevelser.

 

 

 

ORIE: