Ærøs Operavenner – nyhedsbrev november 2018

 

Tiden løber som bekendt stærkt, og nu er det på høje tid at få udsendt et nyhedsbrev.

Sommerens forestilling gik godt. Det var en festlig og flot gallakoncert, der var fuldt hus, og økonomisk kom det lige præcis til at løbe rundt. Det er jo en optimal måde at runde et ti-års-jubilæum. Ingen havde forestillet sig, at der skulle være opera på Ærø i ti år, men med sommerens forestilling blev det slået fast, at operainteressen er kommet for at blive.

Den 6. oktober var vi på en tur til Alsion, hvor Den jyske Opera opførte Bizets ”Carmen”. De fleste har uden tvivl oplevet bedre og mere medrivende opsætninger, men musikken og sangerne fejlede ingenting. Humøret var også godt, selv om vi måtte køre via Fyn på udturen på grund af m/f Ellens forsinkede indsættelse på ruten Søby-Fynshav, så det blev en god og hyggelig dag i fineste efterårsvejr.

Eftersom interessen for at deltage i operature har været stærkt vigende i de senere år, bliver der ingen forårstur til Operaen i København. I stedet samler vi kræfterne om næste sommers forestilling i de vante rammer hos HCC Bådeværft. Lørdag den 29. juni kl. 20 kommer vi for første gang til at opleve en Mozartopera, nemlig ”Figaros Bryllup” i en iscenesættelse á la badehotel og strandliv. Guido Paevatalu står som sædvanlig for instruktionen. Hvis det tidsmæssigt kan lade sig gøre, bliver det hans søn, Frederik Paevatalu Rolin, som skal synge Figaro. Frederik har været med i Marstal flere gange, medens han var sangstuderende. Nu har han fuld gang i en flot karriere og har fået en række fornemme priser, så der er noget at glæde sig til.

Men inden sommerens forestilling skal der være generalforsamling i Ærøs Operavenner. Vi er så heldige, at vi også denne gang kan få lov at holde generalforsamling i biograf Andelen, hvor vi efter generalforsamlingen ser en operafilm på det store lærred. Generalforsamlingen bliver lørdag den 9. februar 2019 kl. 14.00.

 

Dagsorden ifølge vedtægterne:

 

1. valg af dirigent

2. formandens beretning

3. aflæggelse af årsregnskab

4. fastsættelse af kontingent

5. valg af bestyrelse

6. valg af revisor og revisorsuppleant

evt.

 

Der bliver som sædvanlig mulighed for at købe billetter til sommerens forestilling. Priserne er uændret : A-billet kr. 375 og B-billet kr. 325. Der er ligeledes mulighed for at betale foreningskontingent ved generalforsamlingen (kr. 100 pr. husstand).

Husk, at I altid kan se billeder fra alle forestillingerne og læse det seneste nyhedsbrev på www.operavenner.dk.

 

Karsten Hermansen, fmd.