Nyhedsbrev til Ærøs Operavenner

 

Madama Butterfly - opera i HCC Bådeværft

 

Fredag den 30. juni kl. 20.00 slår HCC Bådeværft dørene op til operakompagniet guidOperas årlige operaforestilling i hallen med den unikke akustik. I år skal vi opleve Puccinis uforglemmelige ”Madama Butterfly” om den amerikanske løjtnant Pinkerton, der gifter sig med den unge japanske geisha Cio-Cio-San – kaldet Butterfly – mens hans skib ligger i Nagasaki. For Pinkerton er det bare en leg. For Butterfly er det dyb alvor.

        Konsul Sharpless har advaret Pinkerton, men han er ligeglad. Butterfly afsværger sin buddhistiske tro og nedkalder dermed sin families vrede – ikke mindst onklens, da denne er buddhistisk præst. Nu skal hun være amerikaner, men virkeligheden bliver en anden. Pinkerton forsvinder igen, og Butterfly, hendes tjenestepige og hendes lille søn venter og venter. Pinkerton må da komme, og det gør han da også til sidst. Men det bliver et smerteligt gensyn med dødelig udgang.

        ”Madama Butterfly” er en af de helt store operaer, som siden begyndelsen af det 20. århundrede har taget alle operaelskere med storm.

   Der kan købes billetter via Ærøpigen i Kirkestræde, Marstal, eller reserveres via Lone Foght.