Nyhedsbrev januar 2018

 

 

Godt nytår!

Det er tiden at afholde generalforsamling, og i lighed med sidste år afholdes generalforsamlingen i Biograf Andelen i Ærøskøbing. Det bliver lørdag den 3. februar kl. 14.00 med generalforsamling og efterfølgende operafilmfremvisning.

Dagsorden ifølge vedtægterne:

1. valg af dirigent

2. formandens beretning

3. aflæggelse af årsregnskab

4. fastsættelse af kontingent

5. valg af bestyrelse

6. valg af revisor og revisorsuppleant

evt.

 

Der er mulighed for at købe billetter til sommerens operagallakoncert lørdag den 30. juni kl. 20. Priserne er de sædvanlige: A-billet kr. 375 og B-billet kr. 325.

Der er ligeledes mulighed for at betale foreningskontingent ved generalforsamlingen (kr. 100 pr. husstand).

 

Jubilæumsforestilling

I 2009 opførte guidOpera sin første forestilling i værftshallen tilhørende Ebbes Bådebyggeri v/Monica Fabricius i Marstal. Det var ”La traviata”. Publikum, musikere og ikke mindst sangere var forbløffede, for her midt i den store værftshal var der en unik akustik, som selvfølgelig skulle bruges igen. Det resulterede i, at hallen indtil nu har lagt hus til ni operaer, alle iscenesat af Guido Paevatalu og alle med et hold af Danmarks bedste sangere. Efter ”La traviata” fulgte ”La bohème”, ”Carmen”, ”Madame Butterfly”, ”Elskovsdrikken”, ”Barberen i Sevilla”, ”Tosca”, ”Rigoletto”, ”Bajadser” og ”Kappen”. Der har været adskillige sopran-dødsfald på scenen, som regel på baggrund af voldsom jalousi i kølvandet på stormende forelskelser – eller tuberkulose! Men der har også været mange morsomme øjeblikke, når ensemblet rullede sig ud i ”Elskovsdrikken” og ”Barberen i Sevilla”. Se selv billederne på www.operavenner.dk.

I sommeren 2018 er det tiende gang, guidOpera laver opera på Marstal Havn, og det skal selvfølgelig fejres på behørig vis, så denne gang skal der være gallakoncert under overskriften ”I sansernes vold”, hvor sangerinderne optræder i det helt store skrud, medens sangerne er i kjole og hvidt. Det bliver festligt, morsomt, men også alvorligt og alt muligt andet, for opera rummer alle følelser.

Guido Paevatalu, som instruerer og iscenesætter hele herligheden, karakteriserer koncerten som en ”espresso” af de forudgående ni forestillinger. Musikken bliver løbende introduceret, så alle kan følge med i de forskellige handlingsforløb og nyde højdepunkterne i de mange operaer. Blandt de medvirkende sangere kan nævnes Signe Asmussen, Niels Jørgen Riis og Guido Paevatalu. Et fem mands orkester under ledelse af Leif Greibe akkompagnerer.

Billetter kan som anført ovenfor købes ved generalforsamlingen den 17. februar, men derudover foregår salget via Ærø Turistbureau (62 52 13 00 eller post@arre.dk). Resterende billetter sælges ved indgangen. Der er to priskategorier. A-billetter koster kr. 375,- og B-billetter koster kr. 325,-.

Koncerten varer tre timer inkl. pause.

Der er noget at glæde sig til!

 

Med venlig hilsen

Ærøs Operavenner/Karsten Hermansen, fmd.